Bemutató
 A honlapszerkesztő használatának bemutatása 
 
Legyen lehetősége megjelenni az Interneten!
Fontos számunkra, hogy felhasználóink maguk is megjelenhessenek honlapjukkal az Interneten, és ebben az se jelentsen akadályt ha nem rendelkeznek programozói ismeretekkel. Éppen ezért olyan megoldást bocsátunk a formálódó közösség rendelkezésére, amellyel a honlapok létrehozása, karbantartása, és webes közzététele soha nem látott egyszerűséggel történik.
Elegendő ehhez a felhasználói szintű számítógépes ismeret, és egy Internet Explorer böngészővel telepített, Internet-kapcsolattal rendelkező számítógép.
 
   
 
Regisztráljon, és máris hozzákezdhet!
Az egyszerű regisztráció során Ön kiválaszthatja a honlapja számára legmegfelelőbb internet címet, majd megadja egyesületének vagy alapítványának adatait.
A sikeres regisztrációt követően a választott felhasználónévvel és jelszóval bejelentkezhet a baloldalon található Belépés dobozban, majd a Honlap szerkesztése menüpontra kattintva kezdheti meg a honlapvarázsló használatát!
(Természetesen a pályázat pozitív elbírálásáig a szerkesztett honlap nem válik publikussá.)
 
Csak kattint, és szerkeszt!
A szerkesztő előre elkészített oldalakat fog Önnek megnyitni. Amit lát az egy ún. WYSIWYG (what you see is what you get = amit lát azt kapja) szerkesztő felület. Ez azt jelenti, hogy a beágyazott, szerkesztést lehetővé tevő elemek (a különböző színű nyilak, valamint az eszköztár) kivételével mindent úgy láthat, ahogyan az majd az “éles” környezetben, az Interneten látszani fog.
Minden formázási funkciót úgy alakítottunk ki, hogy Ön a lehető legegyszerűbben alakíthassa weboldalát. A szövegek a szerkeszteni kívánt szövegrészre kattintva átírhatók, menüpontok adhatók hozzá, vagy törölhetők egyetlen gombnyomással.
Szöveget tehát a MS Word-höz hasonlóan egyszerűen klikkeléssel és beírással írhat át, vagy hozhat létre. A szövegszerkesztést gazdag formázási lehetőségek egészítik ki, ugyancsak a megszokott szövegszerkesztőkhöz hasonlóan. A formázást szolgáló eszközök a böngésző felső menüsorában találhatók (erről bővebben a Felhasználói kézikönyvben olvashat).
A szövegeken (menücímek, cikkek, stb.) túl természetesen a honlap teljes tartalmát kedve szerint alakíthatja. A bővítési és felöltési funkciók eléréséhez a kék és a piros navigációs nyilak lesznek a segítségére. A rendszerszintű funkciókat pedig az említett felső menüsor tartalmazza.
 
 
 Bemutató
 
1. lépés
 
Regisztráljon, és legyen tagja az Egálnet közösségnek! A regisztráció feltételeiről bővebben itt olvashat.
2. lépés
 
Lépjen be, kattintson a Honlap szerkesztése menüpontra és máris szerkesztheti honlapját!
3. lépés
 
Válasszon design-sablont a honlapvarázslóban, majd határozza meg a honlap hangulatát! Ebben segítségére lesz az előnézeti funkció.
4. lépés
 
Szerkessze saját honlapját! A szerkesztés megismeréséhez tekintse meg a felhasználói kézikönyvet!
5. lépés
 
Kérdezzen ügyfélszolgálatunktól, ha problémája, kérdése merül fel!
 Design galéria
  
 
 
  
  
 
 
  
  
 
 
  
  
 
 
  
  
 
 
  
  
 
 
  
  
 
 
  
  
 
 
  
  
 
 
  
[1]