Tudnivalók a programról
 Az Internettel az Egyenlő Esélyekért (Egálnet) Program 
 
A program célja különböző hátrányos helyzetű csoportokkal foglalkozó szervezetek hatékony működésének támogatása, az Internet adta lehetőségek kihasználásával.
 
   
 
A mai világ elképzelhetetlen az információs technológia nélkül, aminek gyors fejlődése megállíthatatlanná vált. A megosztottság azonban ezen technológia használatában is jelentkezik, ami szintén hozzájárul ahhoz, hogy a társadalmi egyenlőtlenségek egyre inkább fokozódjanak. A programnak nem titkolt célja, hogy hozzájáruljon az információs és kommunikációs technológia kiegyenlítetlen terjedésével járó negatív következmények leküzdéséhez és a pozitív hatások elősegítéséhez.

Az Internet a mindennapok elengedhetetlen részévé vált, ezért használata a különböző hátrányos helyzetű csoportok hatékony működéséhez is alapvető fontosságú, ahogy a gazdasági és társadalmi vérkeringésbe történő bekerülésükhöz is.
 
Az Egálnet olyan közösségi oldal, ahol a regisztrált szervezetek egymással kapcsolatot teremthetnek és tarthatnak fenn. Lehetőséget nyújtunk arra is, hogy itt, helyben egy egyszerű program használatával saját honlapot készítsenek azok, akik nem rendelkeznek ilyennel. A közösségi lap részesévé válhatnak továbbá azok a fenti szempontoknak megfelelő szervezetek is, amelyeknek már van saját honlapjuk.
 
A regisztráció elfogadása után a pályázóknak lehetősége van egyrészt a közösségi portál, az Egálnet aktív használatához, másrészt pedig saját honlap létrehozásához.
 
A közösségi oldalon a regisztrált felhasználók részére a következő szolgáltatások állnak rendelkezésre:
  • Fórum: segítséget nyújt a regisztrált felhasználóknak az egymás közötti kommunikációban, kapcsolattartásban, információkérésben és -cserében, események, érdekességek közzétételében, stb.
  • Szavazás: a látogatóknak lehetőségük van a számukra leginkább tetsző honlapokra szavazni. Szavazni csak az Egálnet által biztosított honlapszerkesztővel készült honlapokra lehet.
  • Ügyfélszolgálat: a regisztrált felhasználók technikai problémáinak megoldására, kérdéseik megválaszolására létrehozott szolgáltatás
  • Hírek, aktualitások: az esélyegyenlőségi témához kapcsolódó hírek, érdekességek, pályázatok megjelenítésére szolgál, melynek tartalmát aregisztrált felhasználók a Szerkesztőségen keresztül frissíthetik.
 
Az Egálnet díjmentes szolgáltatása regisztrált felhasználók számára a saját honlap készítési lehetőség, és az ahhoz szükséges tárhely biztosítása. A felhasználó különböző sablonokból kiválaszthatja a számára tetsző design-t, valamint válogathat a honlapra elhelyezendő funkciók közül. Ilyenek lehetnek: vendégkönyv, keresés, „Írj nekem”, táblázat feltöltés (programok hirdetéséhez), médiatár, fórum, hírlevél szolgáltatás, képeslapküldő, e-bolt, stb.
 
Kezdeményezésünk sikere azon is múlik, hogy minél többen váljanak az Egálnet tagjaivá és tartsák a kapcsolatot az oldalon keresztül.
 
Bízunk benne, hogy az Internettel együtt segíthetünk az egyenlő esélyek megteremtésében!
Az Egálnet Szerkesztői
 
 
 Az Egálnetre az alábbi csoportok, illetve az azokat támogató szerveződések / szervezetek alapítványai, egyesületei regisztrálhatnak:
 
Kistelepülések
 kistelepülések, regionális közösségek, szerveződések
25 évnél fiatalabbak
 
azon 25 évnél fiatalabbak, akik nem állnak rendszeres fizetett alkalmazásban
2/a) iskolák, szakkörök
2/b) fiatal pályakezdőket segítő szervezetek
Kisebbségi közösségek
 (például Magyarországon élő nemzetiségi csoportok)
Fogyatékkal élők
 fogyatékkal élők csoportjai, és támogató csoportjaik
Migránsok
 migránsokat segítő csoportok
Munkanélküliek
 Munkanélküliek újra-elhelyezkedését támogató szerveződések (pl. munkaügyi központok, kirendeltségek, átképző központok, stb.)
Nyugdíjasok
 Nyugdíjasok közösségei, nyugdíjasokat segítő csoportok (pl. idősek klubja, nyugdíjas klubok, stb.)
Kismamák és családsegítők
 
Gyermekszületés, gyermekgondozás céljából a munkából huzamosan távol lévők szerveződései, és támogatóik (pl. Gyed-es, Gyes-es kismama klubok), valamint családsegítő szerveződések
Non-profit szervezetek
 társadami (civil) szervezetek (pl. környezetvédelmi, egyéb egyesületek, alapítványok)
Egyéb
 
a fentiekben fel nem sorolt hátrányos helyzetű személyekkel foglalkozó szerveződések
 
* a 25 évnél fiatalabbak, Kisebbségi közösségek valamint Munkanélküliek kategóriában önkormányzati, állami intézmények szervezetei
 
 További tudnivalók
 
Regisztráció
 A programban történő részvételhez kérjük regisztráljon.
 
Pályázati és felhasználási feltételek
 
Üdvözöljük az Egálnet oldalon, a Magyar Telekom Nyrt. által üzemeltetett online közösségi szolgáltatáson.
Ez a honlap a Magyar Telekom Nyrt. (székhely: Budapest 1013, Krisztina krt. 55., elérhetőség egalnet@telekom.hu) - tulajdona. Az Egálnet használatával Ön elfogadja az alábbi pályázati és felhasználási feltételeket.